Vaikiški kepti varškėtukai
2012-05-11 18:09180 g. varškės (pakelis),
1- 2 kiaušinių,
druskos,
cukraus,
miltų,
alyvuogių aliejaus kepimui.
Gaminame:
Varškę su kiaušiniais, trupučiu druskos ir cukraus gerai ištriname. (Šį kartą persistengiau, vis gi skaniau, kai lieka smulkūs varškės grūdeliai.) Dedame miltus. Miltų tiek, kad tešla būtų minkšta ir šiek tiek lipni. Jei pridėsim daug miltų varškėtukai bus labai kieti ir neskanūs.
Užminkytą tešlą dedame ant miltuoto paviršiaus ir kočiojame 3 – 5 mm storio blyną,varškėtukus formuojame kaip patinka, su puodeliu – apvalius, ar tiesiog supjaustom kvadratais.
Paruoštus varškėčius kepame su šlakeliu aliejaus. Valgome su grietine ir cukrumi, uogiene ar kt… kaip mažieji mėgsta labiausiai.
Tags: VarškėKategorijos: Greitai paruošiama, Pietums, Uncategorized, Vaikams, Varškės patiekalai