Švediškos bandelės su cinamonu

2013-03-01 17:02 autorius

Aš vis dar skaniausių bandelių ieškojimuose. Išbandžiau šias, tikrai labai labai geros. Kepiau ir kepiau, kiekvieną savaitgalį, visą mėnesį. Ypač patiko tai, kad iškeptas, atvėsusias bandeles sudedi į maišelį ir į šaldiklį. Kitą dieną išsiimi, kelios minutės orkaitėje ir vėl šeima valgo šviežias bandeles. Super!

Tikrai vertos dėmesio bandelės, kepant originaliame recepte reikia keksiukų formelių, kepiau ir su jomis, ir be jų. Nežinau, skonis nepasikeitė, kitus kartus kepiau be formelių, nenaudosiu jų ir ateityje, gal jau čia ir nebe švediškos gausis, bet skanios bandelės tai tikrai tikrai.

Pagaminamos jos lengvai, pirmą kartą kepiau ne visai įsiskaičiusi, ne taip užminkiau (pastebėjau jau iškepus), praleidau kildinimą, bet kitą kartą, kai kepiau tiksliai pagal receptą, jos gavosi tokios pačios. Taigi nebūtinai sekti receptu aklai.

Reikės:

Bandelėms:

80 g. šviežių mielių arba 40 g. džiovintų,

150 g. tirpinto sviesto,

500 ml pieno,

200 g. rudo cukraus (rudą naudojau pirmą kartą, kitus dėjau baltą, tiesiog nebeturėjau ir nedėjau),

2 AŠ šviežiai malto kardamono,

2 kiaušinių,

1 AŠ druskos,

1 kg miltų,

dar vieno kiaušinio ir rudo cukraus pabaigai bandelėms aptepti ir pabarstyti.

Įdarui:

~ 100 g. tirpinto sviesto,

~ 150- 200 g. rudo cukraus,

malto cinamono.

Gaminame:

Mieles ištirpiname su trupučiu pieno (prieš tai pašildyto ir atvėsinto) ir pora VŠ cukraus.

Palaukiame, kol mieles suputoja.

Supilame likusį pieną, pusę miltų ir kiaušinius. Viską išmaišome. Uždengiame. Paliekame valandai, pakilti.

Po valandos suberiame likusius miltus, cukrų, sviestą, druską, kardamoną. Užminkome minkštą, blizgią tešlą.

Paliekame pusvalandžiui pakilti (kartą praleidau ir nieko, nepakenkė).

Tešlą padalijame į dvi dalis.

Iškočiojame stačiamkampį, maždaug 0,5 cm storio.

Stačiakampį aptepame tirpintu sviestu, barstome gausiai rudo cukraus ir cinamono. Tešlą suvyniojame į vamzdelį, volelį, kaip pavadinsi.

Tešlos volelį supjaustome cm storio dalimis.

Bandeles sudedame į formeles, aptepame kiaušiniu ir vėl barstome rudu cukrumi.

Paliekame pusvalandžiui pakilti.

Kepame 240 laipsnių temperatūroje ~ 8-12 min.

Skanaus!

Šaltinis: čia.

 

Kategorijos: Desertai, Receptai, Vaikams

Atsakymai į “Švediškos bandelės su cinamonu”: 85

  1. free slots 1 parašė:

    vegas world slots for free https://slotmachinesworld.com/

  2. all but dissertation completion programs https://buydissertationhelp.com/

  3. 1metabolism parašė:

    3epilogue

  4. 2agreement parašė:

    1fifty-five

  5. dissertation proposal methodology example archived https://professionaldissertationwriting.org/

  6. best website for senior gay dating https://gayedating.com/

  7. top date sites parašė:

    free app for online meeting https://zonlinedating.com/

  8. gay chat cam parašė:

    gay online webcam chat free https://gayphillychat.com/

  9. gay chat tucson parašė:

    old gay men video chat rooms https://gaychatnorules.com/

  10. chat random gay parašė:

    single gay men chat line highpoint nc https://free-gay-sex-chat.com/

  11. 2foundation parašė:

    1postcard

  12. coursework service parašė:

    differential equations coursework https://courseworkdownloads.com/

  13. coursework paper parašė:

    custom coursework writing service https://buycoursework.org/

  14. mature dating parašė:

    best online dating sites https://freewebdating.net/