Mamos „Napoleonas“ arba pigusis „Napoleono“ variantas…
2012-05-26 17:58Pigusis, čia ne veltui pavadintas. Šiaip tikrasis „Napoleonas“ gana brangus tortas, o ši jo atmaina – nemažiau skani, bet daug pigesnė.
Reikės:
Papločiams:
250 g. aukščiausios rūšies miltų,
250 g. margarino,
1 stiklinės grietinės,
2 kiaušinių trynių,
vienos citrinos sulčių.
Kremui:
2 stiklinių mėgstamo jogurto,
3VŠ cukraus,
3 AŠ želatinos,
riešutų ar razinų, ką labiau mėgstame (nebūtinai).
Gaminame:
Papločius:
Į miltus sutarkuojame margariną, sumaišome su miltais. Mušame kiaušinio trynius, dedame grietinę, išspaudžiame citrinos sultis (galima patarkuoti žievelės). Viską su miltais sumaišome iki vientisumo ir suspaudžiame į kamuoliuką.
Tešlos kamuoliuką vyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą – mažiausiai – 3- 4 valandoms, geriausia – parai.
Po paros išimam tešlą ir ją padalijame į 4 dalis. Iš jų iškočiojame 4 blynus (geriau šiek tiek didesnius už kepimo formą). Juos dedam ant kepimo skardos, ją prieš tai patepame aliejumi ir pašlakstome vandeniu. Blynus subadome šakute.
Kepti 180 – 200 laipsnių orkaitėje 20 – 30 min.
Iškepusius blynus atvėsiname ir pertepame kremu.
Kremą:
Į jogurtą dedame cukrų, išmaišome, kol ištirps. Dedame smulkintus riešutus arba džiovintus vaisius. Želatiną išbrinkiname su keliais šaukštais karšto vandens ir pilame į jogurtą. Išmaišome.
Perteptą tortą parą laikome kambario temperatūroje, po to parą – šaldytuve.
Skanaus!
Tags: jogurtas, miltai
Kategorijos: Desertai, Mamos virtuvė, Receptai