Mamos „Napoleonas“ arba pigusis „Napoleono“ variantas…

2012-05-26 17:58 autorius

Pigusis, čia ne veltui pavadintas. Šiaip tikrasis „Napoleonas“ gana brangus tortas, o ši jo atmaina – nemažiau skani, bet daug pigesnė.

Reikės:

Papločiams:

250 g. aukščiausios rūšies miltų,

250 g. margarino,

1 stiklinės grietinės,

2 kiaušinių trynių,

vienos citrinos sulčių.

Kremui:

2 stiklinių mėgstamo jogurto,

3VŠ cukraus,

3 AŠ želatinos,

riešutų ar razinų, ką labiau mėgstame (nebūtinai).

Gaminame:

Papločius:

Į miltus sutarkuojame margariną, sumaišome su miltais. Mušame kiaušinio trynius, dedame grietinę, išspaudžiame citrinos sultis (galima patarkuoti žievelės). Viską su miltais sumaišome iki vientisumo ir suspaudžiame į kamuoliuką.

Tešlos kamuoliuką vyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą – mažiausiai – 3- 4 valandoms, geriausia – parai.

Po paros išimam tešlą ir ją padalijame į 4 dalis. Iš jų iškočiojame 4 blynus (geriau šiek tiek didesnius už kepimo formą). Juos dedam ant kepimo skardos, ją prieš tai patepame aliejumi ir pašlakstome vandeniu.  Blynus subadome šakute.

Kepti 180 – 200 laipsnių orkaitėje 20 – 30 min.

Iškepusius blynus atvėsiname ir pertepame kremu.

Kremą:

Į jogurtą dedame cukrų, išmaišome, kol ištirps. Dedame smulkintus riešutus arba džiovintus vaisius. Želatiną išbrinkiname su keliais šaukštais karšto vandens ir pilame į jogurtą. Išmaišome.

Perteptą tortą parą laikome kambario temperatūroje, po to parą – šaldytuve.

Skanaus!

 

Tags: ,

Kategorijos: Desertai, Mamos virtuvė, Receptai

Komentarai uždrausti.